Selecteer een pagina

We krijgen enorm veel leuke respons op de berichten die we plaatsen over ons nieuwe pand. We vinden het superleuk dat iedereen zo meeleeft met de enorme verbouwing van ons prachtige nieuwe pand aan de Pruimendijk 1 in Rijsoord. De meesten mensen weten dat we al een paar maanden bezig zijn met het verbouwen van een oude boerderij uit het begin van de 18e eeuw. Wat niet iedereen weet is dat het pand is ingestort en deels is afgebrand. In 1984 is het pand volledig in originele staat herbouwd.

Bewoners van Rijsoord helpen mee om alle stenen schoon te maken zodat ze hergebruikt kunnen worden voor de herbouw van het pand.

Intussen zijn we ruim 35 jaar verder en heeft de boerderij diverse bestemmingen gehad. De laatste jaren fungeerde het pand vooral als kantoorruimte. Toen wij het pand in november 2019 kochten was de binnenkant van het pand aan vernieuwing toe. De inrichting was bouwtechnisch nog prima in orde maar paste niet meer bij de moderne tijd.

Na ruim vijf maanden zijn we begonnen met het opbouwen. Alle muren zijn al opnieuw gestuct, er ligt vloerverwarming onder de nieuw gestorte vloer, al het leidingwerk is vervangen en op dit moment zijn we het nieuwe plafond aan het plaatsen.

Het achterste gedeelte van de boerderij heeft intussen een nieuw plafond gekregen. De rest van het pand volgt spoedig (met dank aan Frenk van Dijk die zich heeft omgevormd van vakkenvuller naar ware plafondinstallateur). 😉

Nadat we eerst het alarm hadden geïnstalleerd zijn we ook voorzichtig begonnen met het installeren van alle lampen en speakers.

Uiteraard (zoals je van een goed IT bedrijf mag verwachten) werkt alles automatisch. Lichtschakelaars hebben we niet meer nodig.

Het ziet ernaar uit dat we de planning die we voor ogen hadden gaan halen. Vooralsnog is het de bedoeling om per 1 oktober 2020 naar ons prachtige nieuwe pand te verhuizen. Als u het leuk vindt om tussendoor alvast een kijkje te nemen dan bent u van harte welkom. Bel even voor een afspraak zodat we zeker weten dat we aanwezig zijn. En ook daar zorgen we dat de koffie klaar staat. Tot snel!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux